Efter mere end 20 års tro tjeneste er det blevet tid til at opgradere Storebæltsbroens betalingsanlæg med ny teknologi. Opgraderingen får særlig stor betydning for kunder, der betaler med nummerpladen.

Tidligere har kunder, der betaler med nummerpladen, været nødt til at anvende de blå Kort-baner. Men fra på mandag kommer de hurtigere over broen gennem de grønne Ekspres-baner ligesom de kunder, som betaler med bizz. Opgraderingen betyder derfor, at alle der betaler automatisk med bizz eller nummerplade, vil opnå fordele i de grønne baner. 

Med opgradering kom desværre også lidt begyndervanskeligheder, hvilket har resulteret i, at enkelte kunder er blevet opkrævet forkert. 

 – Fejlen er nu fundet og løst. I betalingsanlægget er det marginaler, der afgør, om en bil klassificeres som en lille bil under tre meter eller som en almindelig personbil. Fx har en Toyota IQ en længde på 2,98 meter, og en almindelig personbil er mellem 3 og 6 meter. Her skal kunden derfor være særligt opmærksom på monteret ekstraudstyr bag på bilen, da det kan have betydning for, om bilen opmåles som under tre meter, forklarer Palle Nygaard, Driftsleder for Storebælts betalingsanlæg.

Vigtigt: Er du både bizz- og nummerplade-kunde?

Det vil altid være din bizz, der bliver aflæst i de nye grønne baner, hvis den sidder i forruden, også selvom du eksempelvis er tilmeldt PayByPlate (automatisk betaling med nummerpladen) fra BroBizz A/S. Vil du betale med din nummerplade, når du kører gennem de grønne Ekspres-baner, skal du sørge for, at din bizz enten ikke er i bilen eller er pakket ned i den foliepose, der fulgte med ved bestilling. 

Flere grønne baner gør din tur hurtigere

Formålet med at opgradere betalingsanlægget er at sikre, at Storebæltsbroen også i fremtiden kan håndtere en stigende mængde trafik. Samtidig er der et stigende antal kunder, der benytter automatisk betaling. Derfor bliver antallet af Ekspres-baner udvidet fra 4 til 6 baner, og hastigheden sættes op fra 30 til 50 km/t.

 – Trafikken på Storebælt stiger år for år. I dag kører mere end fire gange så mange over broen, som da den åbnede i 1998, og i fremtiden ventes trafikken fortsat at stige. I det nye betalingsanlæg har vi blandt andet fokuseret på kundeoplevelsen i de grønne Ekspres-baner, så kunder, som betaler med bizz eller nummerpladen, kan komme hurtigere over broen. Det betyder samtidig, at vi kan få endnu flere biler gennem anlægget og dermed reducere ventetiden, fortæller Palle Nygaard.

Vejarbejde frem til mandag

Arbejdet med blandt andet at omlægge nummerpladebetaling til de grønne baner betyder, at skiltene over betalingsbanerne og skiltene over motorvejen skal skiftes. Frem mod mandag vil du derfor blive mødt af vejarbejde på begge sider af betalingsanlægget.

Godt at vide

  • Har du både en bizz og eksempelvis PayByPlate fra BroBizz A/S, vil det altid være din bizz, der aflæses i de grønne baner, hvis den sidder i forruden. 
  • Fra mandag den 13. januar skal du køre i de grønne Ekspres-baner, når du betaler med nummerpladen.
  • Indtil mandag den 13. januar skal du køre i de blå baner, når du betaler med nummerpladen.
  • Du skal fortsat køre i de grønne baner, hvis du betaler med bizz.
  • Frem mod mandag den 13. januar vil du blive mødt af vejarbejde på begge sider af betalingsanlægget, da skiltene over motorvejen og i banerne skal skiftes.
  • Betaler du med kort skal du fortsat køre i de blå baner, hvor der er kommet nye bedre selvbetjeningsterminaler.
  • Vær opmærksom på, om der er monteret ekstraudstyr bag på bilen, hvis du kører i en mikrobil. Ekstraudstyret kan gøre målene på bilen anderledes.