Hvad søger du?

Privatlivspolitik for storebaelt.dk

Denne privatlivspolitik forklarer, hvordan A/S Storebæltsforbindelsen (”vi” eller ”os”) behandler dine personoplysninger i forbindelse med kørselsoverfarter og passager på Storebæltsbroen, din Kundeaftale med A/S Storebælt, din brug af A/S Storebælts hjemmeside www.storebælt.dk samt i forbindelse med kommunikation til/fra dig.

Læs også vores cookiepolitik, hvor du kan se, hvilke cookies, vi sætter, og links til vejledninger i at slette cookies i forskellige browsere.

1. Dataansvarlig

Den juridiske enhed, som er ansvarlig for behandlingen af dine personoplysninger, er:

A/S Storebæltsforbindelsen
Vester Søgade 10
1601 København V

CVR-nummer: 10634970
E-mail: persondata@sbf.dk
Telefon: +45 33935200

(Herefter kaldet “Storebælt”).

2. Beskrivelse af behandlingen

2.1 Kundeaftale med A/S Storebæltsforbindelsen. (Lokal aftale, Handicap aftale, Pendler aftale, Autocamper aftale)

Kategorier af personoplysninger

Storebælt kan behandle følgende almindelige personoplysninger om Kunden, når Kunden indgår en Kundeaftale med Storebælt:

Kontaktoplysninger (navn, adresse, postnummer, by, land, e-mail og telefonnummer), registreringsnummeret samt stelnummer på det køretøj der er tilknyttet, OBE-serienummer, kundenummer hos udstederselskabet, lokationsdata, billeder af køretøj, evt. motorkøretøjstype, vægt og miljøklasse på køretøjet, benzinkortnummer, evt. bankoplysninger og CPR-nummer ved tilmelding af handicap aftale).

For Storebælt’ erhvervskunder, behandles desuden virksomhedsnavn, CVR-nr. og kontaktoplysninger på en kontaktperson.

Formål

Storebælt modtager og behandler oplysninger om Kunden, herunder navn, adresse, e-mail, registreringsnummer for køretøjet og OBE-serienummer fra den Udsteder som Kunden har afgivet oplysninger om, med det formål at administrere og vedligeholde Kundeaftalen med Kunden til brug for kørselspassager og overfarter således at Kunden opnår den aftalte rabat.

Storebælt vil udveksle opdateringer af oplysningerne med Udstederen, så længe Aftalen er gældende, med det formål at sikre korrekt opkrævning og betaling.

Kontaktoplysninger og de personoplysninger der måtte fremgå af en henvendelsen fra Kunden, behandles endvidere med det formål at besvare og administrere Kunders henvendelser til Storebælts kundeservice funktion og med det formål at udsende servicemeddelelser. Oplysninger til brug herfor, er indsamlet direkte hos Kunden.

Hvor Storebælt har en formodning om, at Kunders kontaktoplysninger ikke er ajourført, f.eks. hvis Storebælt har forsøgt at udsende fysisk eller elektronisk post og posten kommer returmed besked om ugyldig adresse, kan Storebælt indsamle oplysninger fra andre kilder, såsom CVR, en operatør eller samarbejdspartner med det formål at administrere og sikre korrekt ajourføring af kontaktoplysningerne på Kunderne.

Cpr-nummer og oplysningen om at en Kunde ønsker at oprette en Handicap aftale med Storebælt behandles til det formål at oprette og administrere en Storebælt Handicap aftale. Disse oplysninger indsamles fra Dansk handicap forbund. Storebælt kan videregive disse oplysninger til en leverandør som bistår i administration af Handicapaftalen.

Retsgrundlag

Retsgrundlaget for behandlingen er EU Databeskyttelsesforordningens artikel 6.1.b (Nødvendig af hensyn til opfyldelse af en kontrakt, som Kunden er part i).

Retsgrundlaget for behandlingen er EU Databeskyttelsesforordningens artikel 6.1.a (Samtykke) for behandling og videregivelse af personoplysninger til brug for administrationen af en Handicapaftale.

Opbevaring

Storebælt opbevarer personoplysningerne, så længe det er nødvendigt til de formål, der er nævnt ovenfor.

Personoplysninger i relation til Kundens aftaleforhold opbevares så længe der eksisterer et Kundeforhold og maksimalt 3 år efter ophør af Aftaleforholdet.

Modtagelser og besvarelse af henvendelser i Kundeservice opbevares i 6 måneder og, hvor disse vedrører bogføringspligtige oplysninger, opbevares disse i 5 år plus indeværende år.

Personoplysninger i forbindelse med et søgsmål opbevares så længe sagen er verserende og op til 10 år efter at søgsmålet er afsluttet.

2.2 Storebælts hjemmeside

Kategorier af personoplysninger

Storebælt kan behandle følgende almindelige personoplysninger om Kunden eller andre fysiske personer, når de anvender Storebælts digitale platforme:

Personoplysninger, som nævnt i afsnit 2.1, anvendte enheds IP-adresse, typen af enhed der anvender Storebælts digitale platforme (f.eks. computer, tablet eller mobiltelefon) samt generel digitale adfærd indsamlet via cookies eller anden sporingsteknologi på Storebælts hjemmesider og på Storebælts sider på de sociale medier.

Formål

Storebælt behandler Kunders og andre besøgendes personoplysninger på de digitale platforme til nødvendige, statistiske og funktionelle formål, herunder for at kunne optimere brugeroplevelsen på Storebælts digitale platforme f.eks. for at vedligeholde Storebælts’ digitale platforme. Dele af behandlingen er foretaget på baggrund af en cookieindsamling hos Storebælt selv eller via tredjepartcookies. Se nærmere herom i Storebælts’ cookiepolitik her: https://storebaelt.dk/cookie-politik-for-storebaelt-dk/

Kilderne som nærværende personoplysninger er indsamlet fra til ovenstående formål er Kunden eller Storebælts’ hjemmesider og andre online kilder/hjemmesider, hvortil der er sat tredjepartcookies, se nærmere herom i Storebælt’ cookiepolitik her: https://storebaelt.dk/cookie-politik-for-storebaelt-dk/    

Retsgrundlag

Retsgrundlaget for behandlingen er EU Databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra f (legitim interesse), hvor Storebælt legitime interesse er at optimere og vedligeholde sine digitale platforme samt at målrette markedsføring.  

Opbevaring

Storebælt opbevarer Kundernes og andre besøgendes personoplysninger, så længe det er nødvendigt til de formål, der er nævnt.

Personoplysninger i relation til Kundens Kundeforhold og digitale adfærd i relation hertil, som ikke er baseret på en cookieindsamling, opbevares så længe der eksisterer et kundeforhold og maksimalt 3 år efter ophør af Aftaleforholdet med Kunden.

Personoplysninger indsamlet på baggrund af cookies slettes i henhold til Storebælt' cookiepolitik her: https://storebaelt.dk/cookie-politik-for-storebaelt-dk/   

2.3. Spørgeundersøgelser og tilfredshedsundersøgelser

Kategorier af personoplysninger

I forbindelse med udsendelse af spørgeundersøgelser og tilfredshedsundersøgelser, behandler Storebælt almindelige personoplysninger som f.eks. navn, adresse, e-mail og telefonnummer.

Formål

Kontaktoplysningerne behandles med det formål at du kontaktes i forbindelse med spørgeundersøgelser, som er undersøgelser der har til formål at undersøge bestemte markedsforhold, tilfredshedsundersøgelser med det formål at optimere og understøtte driften med input fra din besvarelse.

Oplysninger er indsamlet direkte fra den registrerede.

Retsgrundlaget

Retsgrundlaget for behandlingen er EU Databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra f (legitim interesse), hvor Storebælts legitime interesse er at kunne administrere og understøtte driften samt at kunne infomere dig om væsentlige forhold.

Opbevaringsperioden

Personoplysninger i relation til tilfredshedsundersøgelser opbevares i op til 1 år.

Spørgeundersøgelser opbevares så længe det relevante område, der ønskes at blive undersøgt er igangværende.

2.4. Optagelse af telefonsamtaler

Kategorier af personoplysninger

Storebælt behandler almindelige personoplysninger om personen, der henvender sig telefonisk til Storebælt’ Kundeservice funktion, såsom navn, telefonnummer, kundenummer fra udsteder, e-mail adresse, samt øvrige almindelige personoplysninger henvendelsen måtte vedrøre, hvis personen har samtykket til at Storebælt må optage telefonopkaldet.

Oplysningerne er indsamlet direkte fra den registrerede.

Formål

Formålet med behandlingen er dokumentation af samtalen.

Retsgrundlag

Retsgrundlaget for behandlingen er EU Databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra a (samtykke). Kunden kan til enhver tid trække samtykket til behandlingen tilbage.

Opbevaringsperioden

Op til 3 måneder fra tidspunktet for optagelsen af samtalen.

2.5 Tilmelding til Trafikinfo

Kategorier af personoplysninger

Storebælt behandler almindelige personoplysninger om dig, når du er tilmeldt trafikinfo herunder: Kontaktoplysninger (navn, adresse, postnummer, by, land, e-mail og telefonnummer).

Oplysningerne er indsamlet direkte fra den registrerede.

Formål

Trafikinformation og information om vejr- og trafikforhold på Storebæltsforbindelsen pr. e-mail eller pr. SMS i en permanent eller en begrænset periode.

Retsgrundlag

Retsgrundlaget for behandlingen er EU Databeskyttelsesforordningens art. 6, stk. 1, litra f (legitim interesse), hvor Storebælts legitime interesse er at besvare henvendelser til Storebælt.

Storebælt indsamler oplysninger direkte fra dig.

Opbevaringsperioden

Storebælt opbevarer personoplysninger, så længe det er nødvendigt til de formål, der er nævnt.

2.6. Betaling med kontant eller kort ved Storebælt anlægget (når Kunden ikke har en Storebælt-aftale)

Kategorier af personoplysninger

Storebælt behandler almindelige personoplysninger om Kunden herunder: Kontaktoplysninger (navn, adresse, postnummer, by, land, e-mail og telefonnummer), billede af din bil og nummerplade, betalingskortoplysninger (ved kreditkortbetaling), benzinkort oplysninger (ved betaling med benzinkort), lokationsdata, køretøjstype.

Formål

Storebælt behandler oplysningerne med det formål at opkræve og administrere betalingen.

Oplysningerne er indsamlet direkte fra den registrerede eller fra det danske motorregister, hvis der ikke er modtaget retmæssig betaling ved en kørselspassage.

Retsgrundlag

Retsgrundlaget for behandlingen er EU Databeskyttelsesforordningens art. 6.1.f (legitim interesse), hvor Storebælt’ interesse er at opkræve for kørselspassagen.).

Opbevaringsperioden

Storebælt vil opbevare personoplysninger så længe det er nødvendigt til de formål, der er nævnt. 

I forhold til kontant og kreditkortbetaling opbevarer Storebælt billeder af din bil og nummerplade maksimalt i 180 dage efter gennemførelsen af transaktionen i overensstemmelse med reglerne i Lov om Sund & Bælt.

Oplysninger om dine transaktioner opbevares i 5 år plus indeværende år i overensstemmelse med Bogføringslovens krav.

2.7 Overvågning af Storebælt broen samt betalingsanlæg

Kategorier af personoplysninger

Storebælt behandler billede- og videomateriale om billister på Storebælt’ Broen og om Kunder i Storebælts betalingsanlæg.  I materialet fremgår oplysninger om biltype nummerplade og lokationsdata.

Formål

Billede- og videomateriale der lagres anvendes til dokumentation i tilfælde af kørselspassager uden betaling.

Billede- og videomateriale fra betalingsanlægget kan endvidere anvendes ved spørgsmål om skyld i en forsikring sag ved påkørsel af betalingsanlægget.

Billede- og videomateriale kan endvidere blive videregivet til politiet når der foreligger en dommerkendelse.

Oplysningerne er indsamlet direkte fra den registrerede.

Retsgrundlag

EU Databeskyttelsesforordningens art. 6.1.f (Nødvendig for forfølgelsen af legitime interesser) hvor Storebælts interesse er at dokumentere retmæssig betaling eller til opklaring af hændelsesforløb i baner.  

Opbevaringsperioden

Billeder og videooptagelser fra betalingsanlægget opbevares i 6 måneder hvor de derefter automatisk slettes.

3. Modtagere af personoplysninger

Storebælt videregiver ikke dine personoplysninger, medmindre det er et lovkrav, eller det er nødvendigt for at opfylde en aftale, som Storebælt har indgået med dig.

Storebælt anvender endvidere leverandører, hvortil Kundens personoplysninger overlades, typisk i forbindelse med drift, udvikling og hosting af f.eks. kommunikations- og markedsføringsløsninger, udarbejdelse af markedsanalyser og IT-systemer til håndtering af forretningsdata.

Disse leverandører er databehandlere for Storebælt og behandler personoplysninger under instruks fra Storebælt. Storebælt har indgået skriftlige databehandleraftaler med disse databehandlere.

Databehandlerne er underlagt fortrolighed og må ikke anvende personoplysningerne til andre formål end angivet i databehandleraftalen.

4. Overførsler til lande uden for EU/EØS

Storebælt overfører i visse tilfælde personoplysninger til databehandlere, der er etableret uden for EU/EØS til de specifikke formål nævnt under afsnit 2. Storebælt er opmærksom på reglerne for dette og vil altid sikre, at der er fornødne garantier på plads, når der sker en overførsel til et land uden for EU/EØS.

Overførslerne vil ske på baggrund af overførselsgrundlaget ved EU Kommissionens standardkontrakter, som publiceret af Kommissionen og vil ske i overensstemmelse med EU Databeskyttelsesforordningens art. 49.1, b-e.

Kunden har mulighed for at få en kopi af overførselsgrundlaget ved at kontakte Storebælt.

5. Den registreredes rettigheder efter EU Databeskyttelsesforordningens afdeling 3

Såfremt Storebælt behandler personoplysninger om dig, har du ret til at anmode om indsigt, berigtigelse og sletning af dine personoplysninger samt retten til at modsætte dig behandlingen af sine personoplysninger og få behandlingen af personoplysningerne begrænset.

Hvis behandlingen af personoplysningerne er baseret på et samtykke, har du ret til at tilbagekalde samtykket til enhver tid. Tilbagekaldelse vil ikke have betydning for lovligheden af behandlingen foretaget inden tilbagekaldelsen af samtykket.

Du har endvidere ret til at modtage de personoplysninger, som de selv har afgivet, i et struktureret, almindeligt anvendt og maskinlæsbart format (dataportabilitet).

Der kan være betingelser eller begrænsninger til disse rettigheder. Det er derfor ikke sikkert, at du f.eks. har ret til dataportabilitet i det konkrete tilfælde - dette afhænger af de konkrete omstændigheder i forbindelse med behandlingsaktiviteterne. Det er f.eks. heller ikke altid muligt at efterkomme en sletningsanmodning, hvis Storebælt har en legitim grund til at opbevare personoplysningerne.

Når Storebælt behandler personoplysninger om dig, kan du gøre brug af dine rettigheder ved at kontakte kundeservice@sbf.dk og kan altid indgive en klage til en databeskyttelsestilsynsmyndighed, f.eks. Datatilsynet i Danmark.

 

Senest opdateret: 9. november 2021

Sprog: Dansk

Sprog: Dansk